Forumda İlk Olarak Neyi Değiştirelim?

Uykusuz Bir Anne

Administrator
Yönetici
Forumda dolaşırken “Şu bölüm olsa daha kolay bulurdum”, “Bu başlık burada kayboluyor” veya “Üye olurken şu adım kafamı karıştırdı” dediğiniz bir şey varsa bu konuya yazabilirsiniz. Büyük bir öneri hazırlamanız gerekmiyor. Bazen bir düğmenin adı, boş kalan bir kategori ya da cevapsız bırakılan bir konu en faydalı geliştirme fikrini verir.

Ne tür öneriler bırakabilirsiniz?​

Forumun kullanımıyla ilgili her somut geri bildirim burada konuşulabilir:

• Eksik gördüğünüz kategori veya konu başlıkları
  • Birbirine çok benzeyen ve birleştirilebilecek bölümler
  • Telefonda kullanırken zorlandığınız alanlar
  • Üyelik, giriş veya konu açma sırasında anlaşılmayan adımlar
  • Daha sık görmek istediğiniz rehberler ve topluluk soruları
  • Yanıtsız konuların daha görünür olması için fikirler

“Site güzel olmuş” demeniz elbette sevindirir; fakat neyi korumamız gerektiğini anlamak için biraz ayrıntı eklemeniz daha çok işe yarar. Aynı şekilde “hiç kullanışlı değil” yerine hangi sayfada ne yapmak istediğinizi ve nerede takıldığınızı söylerseniz sorunu daha kolay inceleyebiliriz.

Öneriyi nasıl daha anlaşılır yazabilirsiniz?​

Kısa bir geri bildirim için şu üç cümle yeterli olabilir:

Ne yapmak istedim?
Örneğin çocuğumun yaşına uygun oyun konularını bulmak istedim.

Nerede zorlandım?
Benzer isimli birkaç kategori arasında hangisine bakacağımı anlayamadım.

Ne değişirse kolaylaşır?
Yaşa göre başlangıç bağlantıları ana sayfada görünür olabilir.

Ekran görüntüsü paylaşacaksanız ad, e-posta, bildirim veya özel mesaj gibi kişisel alanları kapatın. Teknik bir hata için kullandığınız cihazı ve hangi sayfada olduğunuzu söylemek faydalı olabilir; şifrenizi veya hesap güvenliğiyle ilgili özel bilgileri hiçbir zaman yazmayın.

Her öneri hemen uygulanabilir mi?​

Bazı değişiklikler hızlıca yapılabilir, bazıları ise forum yapısını veya güvenliği etkilediği için önce incelenir. Bir önerinin hemen uygulanmaması dikkate alınmadığı anlamına gelmez. Aynı ihtiyacı yaşayan başka üyeler varsa konu altında kendi kullanım durumlarını ekleyebilir; böylece sorunun tek kişilik mi yoksa daha genel mi olduğu daha iyi anlaşılır.

İlk olarak sizce neye bakmalıyız: kategori düzenine, içeriklerin niteliğine, mobil kullanıma, üyelik adımlarına yoksa konuların yanıtsız kalmasına mı? Tek bir noktayı seçip nedenini anlatmanız yeterli.

İyi bir forum yalnızca yönetimin içerik eklediği yer değil, üyelerin kullanım sırasında gördüğü sorunlara göre şekillenen bir alan olmalı. Somut ve açık geri bildirimler, hangi değişikliğin gerçekten günlük kullanımı kolaylaştıracağını anlamamıza yardım eder.

Bir başka yazımızda görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın.

Öne çıkan içerik

Trend içerikler

Geri